Bibilioteket på St. Svithun VGS

Skolens bibliotek finner du i læringssenteret. Her er det mulighet for å jobbe med fag enten alene eller i grupper. Her har vi et utvalgt av skjønnlitteratur, faglitteratur, tidsskrift og tegneserier i hyllene. Vi har også bøker på de fremmedspråkene som skolen tilbyr. Biblioteket tilbyr også lån av e-bøker via appen  eBokBib. Ta kontakt med bibliotekar for å få kode.

 Her kan du søke i bibliotekets samling.

For tilgang til aviser og magasiner både på norsk og andre språk anbefales du å ta i bruk appen pressreader. Les eller last ned aviser mens du er på skolen. Ta kontakt med bibliotekar dersom du lurer på noe.  Her kan du undersøke mer.

Biblioteket er en del av skolens pedagogiske tilbud. Avdelingsbibliotekar hos oss er Ragnhild Lunde som er utdannet lektor og skolebibliotekar. Gjennom skoleåret vil hun holde kurs i informasjonskompetanse på flere trinn og veilede elever i kildesøk, kildevurdering og kildebruk. På St. Svithun bruker vi referansestilen APA 6th med parenteser i teksten. I tillegg føres en fullstendig kildeliste til slutt som ordnes alfabetisk. Vi bruker kildekompasset.no som verktøy i kildeføringen. Ta gjerne kontakt dersom du trenger hjelp til å finne fagstoff eller har andre spørsmål om kilder. Du finner mer info om biblioteket, tips og ressurser på it’s learning. Artikler fra de fleste norske aviser finner du her på Retriever/Atekst, tilgang kun fra skolen IP-adresse.

Biblioteket er i samme lokale som kantina, men her skal det være rom for læring og fordypning. Ta hensyn til hverandre. Ønsker du å se på film eller høre musikk, bruker du øreplugger eller velger et grupperom.