Opptaksvilkår

Gjelder for tilbudene Toppidrett og Talenter mot toppen:

Skolemessig:
Karakterkrav er fullført grunnskole med et karaktersnitt på minimum 4,0 til VG1. Søkere til VG2 og VG3 må ha et karaktersnitt fra foregående skoleår på minimum 3,6.
I særtilfeller kan karaktersnittet fravikes. Skolen vil da foreta en vurdering om det er realistisk om du vil kunne klare kombinasjonen av idrettssatsing og studiespesialiserende programfag. Vurderingen vil baseres på evt. intervju, karakter i sentrale skolefag som norsk, matte, engelsk og naturfag samt fravær og karakter i orden, oppførsel.
Det kreves fremmedspråk fra ungdomsskolen for å komme inn på Toppidrettslinja og Talenter mot toppen.
Yrkesfag ved Jåttå vgs:
For de som søker Talenter mot toppen på yrkesfagene ved Jåttå vgs må de kvalifisere seg karaktermessig på lik linje med andre søkere på de ulike utdanningsprogrammene.

Idrettsmessig:
Følgende kriterier blir lagt til grunn ved inntak:
• Ferdigheter, prestasjonsnivå og holdninger
• Utviklingspotensial
• Testresultater
Hver idrett har en prioriteringsliste for inntak basert på de 3 punktene ovenfor. Ved oversøking av kvalifiserte søkere blir disse listene fulgt. Står det idrettsmessig likt mellom to eller flere søkere, vil karakterene fra siste skoleår bli tillagt vekt.
Opptaket til TMT foregår i dialog med særidrettsforbundene. Søkere kan legge ved dokumentasjon fra siste års resultater.

For treningene på Talenter mot toppen har skolen formelt samarbeid med: Olympiatoppen Sør-Vest, Rogaland Idrettskrets og Universitetet i Stavanger. Disse kvalitetsikrer tilbudet og sørger for kvalifiserte trenere.
Det er Olympiatoppen Sør-Vest som bestemmer hvilke elever som skal få tilbudet om å være med i «Talenter mot toppen», men det er fylkeskommunen som tar inn elever til skoleplassen på vanlig måte.

Din klubb/idrettslag må være medlem av NIF og et særforbund. Klubben du er tilknyttet skal ha et tilbud til deg for ettermiddag/ kveldstrening. I skoletiden samarbeider vi med klubb/idrettslag for å tilby et best mulig treningsopplegg.
Søkere kan bli innkalt til intervju og evt opptaksprøve/ vurdering av idrettslig prestasjon.

Hvordan søker jeg?

1. Det søkes på http://www.vigo.no/ for inntak til videregående skoler. Husk at Studiespesialisering med toppidrett på St Svithun vgs har eget kodenummer (samme nummer for både Talenter mot toppen og Toppidrett) .
    For søknader til Jåttå vgs, søkes det vanlig til det utdanningsprogrammet du ønsker. Du må komme inn på tilbudet på vanlig måte, og vil så få status som TMT-elev.
  2. Bekreftelse på prestasjons- og ferdighetsnivå skal  skrives på eget skjema (elektronisk).  På dette skjemaet prioriterer du også hvilket tilbud du søker på, Talenter mot toppen eller Toppidrett, St Svithun vgs eller Jåttå vgs.
    Dette skjemaet kan du fylle ut og sende inn så fort du har gjort det klart og senest 1.mars.
    Endelig opptak gjøres med bakgrunn i avsluttende vitnemål fra 10.klasse.