Idrettsfag

- for deg som elsker idrett!

Idrettsfag skiller seg fra Studiespesialisering med toppidrett ved at alle programfagene er hentet fra idrettsområder. Du vil kunne velge fordypning i toppidrett, breddeidrett eller friluftsliv. Vårt fokus på idrettsfag er å gi elever opplæring, erfaring og mestringsglede gjennom praktiske og teoretiske fag.

Idrettsfag

Dette er programområdet der du kan få muligheten til å:

• Utvikle deg i din egen idrett
  • Få opplæring i et bredt utvalg aktiviteter og idretter
  • To Friluftslivturer, med fokus på samhold og de gode opplevelsene i naturen.
  • Utvikle trener og lederferdigheter
  • Lære om hvordan kroppen responderer på trening, og hvordan vi bør trene for å utvikle ulike ferdigheter.

Tilbudet på idrettsfag gir deg generell studiekompetanse. Ved siden av fellesfag har elevene felles programfag og et valgfritt programfag. Se nærmere beskrivelse av fagene her. De som har blitt tatt ut på kretslag eller landslag kan få ekstrapoeng ved inntak, ved å fylle ut vedleggsskjema for idrettsfag.